21 Aralık 2011 Çarşamba

evrene doğru mesaj göndermek ve kazlar


sevgili günlük,
her yakınmamda evrene doğru mesaj göndermediğimi söyleyip beni paylayan bir arkadaşım var. (bir kitap okudu hayatı değişti, yazarın eltisi olmasından şüpheleniyorum. eltinin kim olduğu tartışmasına da burada girmek istemiyorum)

hadi bu doğru mesajı şimdi göndereyim demiştim ama doğrusu şu anda yol gözümde büyüyor. onun yerine göle gidip kazlara ekmek verdim. onlar da homurdanıp durdular. durumu açıklamaya çalıştım. kepekli ekmeği pek sevmiyorlar sanırım

ne yapsam kabahat!

evrenle başa çıkmam imkansız...

38 yorum:

  1. Çok seviyorum yazılarını okumayı.

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim sevgili kalemsiz.
    :)

    YanıtlaSil
  3. oo demek bugün öyle birgün! Ama bence herkesin arada bir şikayet etmeye hakkı vardır. Hem hiç hatalarından bahsetmezsek evren kendini nasıl geliştirecek, di mi ama?:)

    YanıtlaSil
  4. sevgili mualla, ben işin içinden çıkamadım doğrusu. sanırım kendilerini eleştirmemek gerekiyor. valla kazları da evreni de anlamak çok zor. ama en azından kazlar gözle görülüp (hiç tutmadım ama) elle tutulabiliyor. yine bir derece daha anlaşılırlar:))
    gönderelim bakalım doğru mesajlarımızı!

    YanıtlaSil
  5. yeni keşfettim, burası da süpermiş:)
    evrene mesaj gönderme konusunda ben de pek yeteneksizim, üstelik kazlardan da korkarım, kepekli ekmeği kendim yesem, evren de bana afiyet olsun dese mesela, hoş olurdu:)

    YanıtlaSil
  6. zerka,
    bak bu öneri güzel!
    kazlar çocukken en çok korktuğum hayvanlardı. ilkokula giderken peşimizden bir kaz sürüsü bizi kovalardı. hala kendilerine temkinli yaklaşırım...komik hayvanlar ama:)

    YanıtlaSil
  7. evrene mesaj gönderme konusunda uzman bir arkadaşım var. Gürültüleri bile isterse duymayabilirmiş:)
    yazıda ki resmi görünce uçan kaz Nil'i izlemek istedim birden...

    YanıtlaSil
  8. o ne güzel bir yetenek öyle. gürültüleri duymamak. özendim:)
    Uçan Kaz benim de çocukluk yıllarıma damgasını vurdu. Pazar sabahları ne güzel seyrederdik...

    YanıtlaSil
  9. evet o pazar sabahlarının kokusunu özledim..

    YanıtlaSil
  10. yanlış hatırlamıyorsam işitme engelliler için haber bülteninden hemen sonra başlardı. başını kaçırmamak için kardeşimle sonuna kadar izlerdik haber bültenini:))

    YanıtlaSil
  11. çocukluğuma döndüm bu foto ile =)

    http://rainbowgatherer.blogspot.com

    YanıtlaSil
  12. evren dili ayarların tammı canım...... şaka şaka, bizi kim anlıyorki evren anlasın. güzelmiş siten e devamlı girip çıkarım o zaman görüşmek dilegiyle sevgiler

    YanıtlaSil
  13. rainbow gatherer, (bu ne güzel bir isim) bu foto bana da çocukluğumun pazar sabahlarını hatırlattı doğrudan.
    bu benim dünyam, bir de evren dili ayarları çıkmasın başıma, dur:) evrenle zor başediyorum zaten.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  14. burada bana da yer var mı,yeniyim de.çocukluğunu yaşayamayanlardanım,kıskandım doğrusu ne diyeyim

    YanıtlaSil
  15. ah, ben bu yorumu epey geç gördüm. yer yok anlamına gelmemiştir umarım;)

    YanıtlaSil
  16. Nils Holgerson ve Ucan Kazlar'li ve evrenli yazini okudum da, aklima geldi. Ben bu cizgi filmi cok severdim ve yillar sonra bunun aslinda bir kitap oldugunu ogrenip, kitabi bulup okumustum. Hem de nobel odullu ilk kadin yazar olan Selma Lagerlof'un cok guzel bir kitabi. 20'li yaslarda severek okumustum, tavsiye ederim:)

    Bak bu da linki: http://tr.wikipedia.org/wiki/Selma_Lagerl%C3%B6f

    YanıtlaSil
  17. Şilan,
    SL'nin yazdıklarını aslında çok merak ediyorum ama şimdiye kadar hiç okuyamadım. Uçan Kaz'a bayılırdım! Kitabının da güzel olduğuna eminim. Türkçe olarak yayınlanmadı bildiğim kadarıyla. Bu İsveçliler, özellikle çocuk kitabı konusunda aşmışlar zaten. Sağol paylaştığın için.

    YanıtlaSil
  18. evren benimle de durmadan oyun oynuyor bence. bir de elti dediğin, erkek kardeşlerin hanımlarının birbirlerine koyduğu komik isim. bence görümce daha komik ama olsun elti de komik. allahtan beyimin sadece kızkardeşi var da, görümceyle yetiniyorum. bir de eltim olması bana ağır gelebilir, eltimgile ev oturmasına gittim gibi cümleler kurabilirdim korkarım.

    YanıtlaSil
  19. "eltimgille ev oturmasına gittim" cümlesi beni bile aştı şimdi. görümce, elti, kayın ne tuhaf isimlerdir bunlar. alttan alta bir haset durumu mu var acaba:)

    YanıtlaSil
  20. kaynım bana kaydı :))

    YanıtlaSil