21 Mayıs 2012 Pazartesi

havaalanında kendini oyalamak


sevgili günlük,
havaaalanlarında bu hep anonsla çağırdıkları insanları merak ediyorum. neden çağrılıyorlar, neden bu kadar söylenmesi zor isimleri var -çok acı çekiyor anonsu yapan kişiler- ve neden gelmiyorlar? 

bir gün benim de ismim okunur mu dersin? sanmam. zaten adile teyze de ismimi söylememişti. ama söz veriyorum ki eğer benim ismimi okurlarsa hemen gideceğim, kimseye eziyet etmeyeceğim.

18 yorum:

  1. Ben ise ; o imkansız isimden sonra gelen ''bu sizin için son çağrıdır diyerek başlayan ve ''bu sizin için en en en son çağrıdır'' mantığını anlamakta zorlanıyorum.En'ler uzadıkça durumun aciliyetide o derece artıyor.

    YanıtlaSil
  2. Evet bir de o var, sonu gelmez bir türlü. Ben aranan kişinin yerinde olsam "lütfen peşimi bırakın" diye karşı bir anons yaptırırdım;)

    YanıtlaSil
  3. daha kötüsü o enleri uçak içinde oturup beklemek...ama isim anons ettirmek herkese nasip olmaz, çok sağlam "rahatlık" ister...ben mi? uçak saatinden 2 saat önce havaalanında olan ruh hastası..

    YanıtlaSil
  4. of, uçak içinde beklemek en sinir bozucu olanı. zaten pek sevmiyoruz kendilerini;) uçağı yani...
    ben de o kadar rahat olamadım hiç. yine de havaalanlarında eskiden daha çok gerilirdim, şimdi artık biraz bırakıyorum kendimi.

    YanıtlaSil
  5. kendini bırakmanın bir sırrı varsa ve paylaşırsan sevinirim. Ayda en az 3-4 kez ve uzun zamandan beri uçan biri olarak henüz kendimi bırakmayı beceremedim...yada havaalanına erken gidip etrafı seyretmeyi seviyor olabilirim...

    YanıtlaSil
  6. Saint, ayda 3-4 kez de epey fazlaymış, sana ne desem kar etmez;)
    Aslında son zamanlarda THY'nin lounge'ını kullanıyorum (ben senin kadar uçmuyorum ama uzun uçuşlar oluyor. birikmiş millerden dolayı bir kart sayesinde) Belki de o sessiz sakin ortam (+bira;) biraz gevşetiyordur beni.
    Kolay gelsin sana. Birayı bir dene bakalım;)

    YanıtlaSil
  7. havalanlarına, uçaklara bayılırım! uçağın kalkış ve iniş anlarını en çok seviyorum bir de.
    sevgili çok uçanlar, kıymetini biliniz uçmanın, biz oturan boğaları kızdırmayın:P bu sıralar gezenlere birazcık tepkiliyim kusuruma bakmayın:)
    bu arada, aldığım bir duyuma göre o ismi anons edilenler aslında yokmuşlar! ciddi ve etkileyici bir hava yaratmak için yapılıyormuş o anonslar:)
    sevgiler, iyi uçuşlar:)

    YanıtlaSil
  8. zerkacım sen katıksız bir yolculukseversin! inişlerde ben çok geriliyorum, hostesler filan da olmuyor ya ortada...uçak yolculuklarını sadece gökyüzünde tombik bulutları gördüğümde seviyorum. o da nadir oluyor.
    ben de anons edilen kişilerin olmamasından şüpheleniyordum. bence de yoklar. yoksa çıkıp gelirlerdi bir yerlerden.
    sana yakın zamanda güzel bir yolculuk diliyorum o halde;) tez zamanda oturan boğa uçan kelebeğe dönüşe!!!

    YanıtlaSil
  9. bir kere lounge'da kitabına dalmış, adını duyduğunda uçağa koşmaya başlamış ve uçağa binince herkesten çok utanmış biri olarak o kişilerin var olduğunu söylemek istiyorum :) bu şekilde farkedilmekten galiba hiç hoşlanmadım, bir daha anons edilmemek için elimden geleni yaptım..

    YanıtlaSil
  10. aaa, demek onlardan biri sendin;) of of of ne adrenalin salgılamışsındır kimbilir. fakat o lounge'lar da gerçekten uçak saatini unutturmak üzere yapılmışlar adeta. benim de direkten sönmüşlüğüm var, daha anonsa geçilmemişti ama.

    YanıtlaSil
  11. Sanirim o isim anonslarinin en azindan bir kismi dikkat cekip panik yaratmak amacli. Bir kere benim adim anons edilmisti- ki ben zaten check-in yaptirmis, bir havaalani klasigim olan cipse 5 kat fazla para odemis, hatta uluslararasi ucus oldugu icin bekleme salonu kontrollerinden de gecmis iceride cipsim, kitaplarim ve kocamla kuzu kuzu boarding'i bekliyordum. Panikle ucus gorevlilerine sordum, yoktur birsey sadece isminizi secip anons etmis olabilirler dediler. Boyle de kedinin fareyle oynadigi gibi...

    YanıtlaSil
  12. bak işte, hiç bilmediğim bir şeyi öğrenmiş oldum koko. ben de bundan şüpheleniyordum ama ismim hiç anons edilmedi.

    cipse beş kat para verdin demek. ben de havaalanlarında genelde kahveye veririm fazladan. sonra da yarısını bile içemem, kızarım kendime:)

    YanıtlaSil
  13. Suphelerinde hakliymissin alkim! Ama isminin anons edilmemesi bence daha iyi; ben o gun tum ucus boyunca da gergindim(cipsimin keyfini bile suremedim!). Oylesine anons edilmistir aciklamasina inanmak nedense zor gelmisti. Dogruymus meger, beni kurban secmisler :)

    En son Ataturk Havalimani'nda kucuk paket cipse 5,5 lira verdim- ne yapiyor 10 kat mi? Nedense yolculuk edeceksem buna hakkim varmis gibi geliyor... Hmm... Neyse, galiba en iyisi benim cipsi disaridan alip havaalanina gelmem, senin de kahve icin ucusu beklemen olacak :)

    YanıtlaSil
  14. evet evet, sen cipsini yanında götür, ben de kahve için biraz bekleyeyim. en iyisi böyle koko:) bak şimdi canım uçak yolculuğu çekti -ki pek aram yoktur, gerilirim uçak yolculuklarında- sırf kahve için, görüyor musun:)

    YanıtlaSil
  15. bir kez benim de başıma geldi. ismim anons edildi. ancak ben boarding kartımı düşürmüşüm bir yerlerde. ondan etmişler anons. havalimanında bile şapşalım.

    ayrıca ben, ayda min. 4 kez uçan bir insan olarak son 3 yıldır, artık kesin emin olduğum bir şey var ki, o da alanlardaki biranın tadının daha güzel olduğu.

    YanıtlaSil
  16. ayda 3 kere uçmak mı??? aman aman, benim gibi uçak sevmeyen biri için kabus bu olsa gerek. ama insan alışıyordur herhalde. saint'e söylemiştim, sana da söyleyeyim: havada bol bol su iç!
    sen bira diyorsun ama. bak canım çekti birden:)

    YanıtlaSil
  17. havaalanında değil ama otogarda ilk defa adımı anonsla duymak garibime gitmişti..sanki benim o kişi olduğumu herkes bilirmiş gibi deşifre edilmiş ruh haline girmiştim..oysaki benim telefonuma göre 3 dk daha vardı kalkışa,ve ben daha kitap alacaktım....

    YanıtlaSil
  18. ne otogarda ne de havaalanında başıma geldi böyle bir şey pinus. olsa herhalde epey telaşlanırdım. ama son dakikada yetişmişliğim çok olur. demek ki hala biraz zamanım varmış;)

    YanıtlaSil