4 Aralık 2009 Cuma

bir dizi doğuyor

Sevgili Günlük,
Bugün bir dizi yazmaya karar verdim. Henüz çok başlardayım ama sana biraz bahsedeyim. Dizinin baş karakteri "Saten" isminde bir kadın. (Dizinin adı da bu olacak yoksa tamlamalı bir dizi ismi seçmem gerekir sonra da takısız isim tamlaması mı sıfat tamlaması mı karar veremeyip sinir olurum.)

Saten, güzel, akıllı, zeki ve çevik bir köylü kızı. Hep saten kıyafetler giyiyor (Modacılarla bu konuyu görüşmek lazım, zor olacaksa ismini Organze'ye ya da Keten'e de çevirmek mümkün) Fransızcaya çok hakim. Salon danslarında doğuştan gelen bir yeteneğe sahip ama bu yeteneğini keşfedeceği bir ortam olmamış henüz. (İlerde senarist olarak bu ortamı yaratmam lazım.) Çilek reçelini çok seviyor (Kendimden de bir parça katmak istedim) Çilek de o yörede bol yetişiyor. Hatta Saten çilekçilikle uğraşsın. Kazanların başında çilek reçeli kaynatsın. Yazdıkça nasıl da ufkum açılıyor. Bir de bir kumaşçı çocuk var: Mustafa. Aslında İstanbul'da okumuş ama sonra köyüne gelmiş, kafayı çilek desenli, sadece 36 beden, saten kıyafetler üretmekle bozmuş, biri de derdin ne senin diye sormuyor, sessiz sakin kendi halinde, anacığıyla yaşıyor. Bir de zengin bir adam var, kötü adam...Dağınık, yozlaşmış saçları olsun, çilek kokulu silgileri ilk bulanlardan olsun, onlardan tonlarca para kazanmış olsun..."Saten bana aşık zaten" deyip milleti kandıran, çok gıcık bir adam. Adam habire cep telefonuyla konuşsun, fon, hisse senedi, döviz kelimelerini cümle içinde kullansın. Bir de aralara muzip bir müzik koymak için komik bir karakter bulmak gerekiyor. O da Mustafa'nın kankardeşi olabilir. Ya da Saten'le ilkokul iki'de aynı kümede yer aldıktan sonra -biri yazıcı biri küme başkanı imiş, gerekirse flashback'le o günlere de dönülür-  onunla yakınlaşan ve yıllardır aralarından su sızmayan zevzek arkadaşı, sırdaşı olabilir. Onun da saçı kıvırcık olsun.

Aaa, bir de uzun uzun oturulan kalabalık bir kahvaltı sofrası istiyorum bu dizide. Sofra boyunca sadece bakışlarla herkes birbirine bir film anlatsın, biz de tahmin etmeye çalışalım, sonra herkes oradakileri öperek teker teker çıksın. Akşam olunca tekrar bir araya gelsinler, altyazılı film izleyip kızma birader oynasınlar.

Sevgili günlük, özgün bir senaryonun filizlenmesine tanık oluyorsun. Doğrusu hiç bu kadar heyecanlanmamıştım!!!

2 yorum:

  1. SATEN KIZIMIZ PAMUKLU MU, İPEKLİ Mİ SATEN GİYMEKTE. BU ÖNEMLİ BİR AYRINTI. PAMUKLUYSA SAF BİR KIZ , İPEKLİYSE BİRAZ CİLVELİ HAYAL EDİCEM.

    YanıtlaSil
  2. Çok zor bir soru...Doğrusu moralim bozuldu. Ne çok şey var düşünecek...

    Gündüz pamuklu gece ipekli giysin bari... Olmadı adını değiştireceğim:))

    YanıtlaSil