16 Ocak 2012 Pazartesi

kardan adam modası

sevgili günlük,
modayla ne denli içli dışlı olduğumu gerek kadife eşofmanlar dosyamdan, gerekse diğer yazılarımdan biliyorsun. şimdi de bu yılki kardan adam modasını açıklıyorum.

bu yıl kardan adamlarda sıfır beden modası yaygın.artık ayva tipi kardan adamlar geçmişte kaldı. onun yerini twiggy kardan adamlar aldı. sivri havuç burun yerine hokka burun tercih edilecek. giyimde ise, sade siyah beyaz modelller öne çıkıyor. "little black bere" tabir ettiğimiz siyah bere tabii ki bir klasik, her kardan adamın gardrobunda bulunması gerekir. ve tabii ki "çabasız şıklık."

*bir de  "opak çorap" olayı var ki buna şimdi değinmeyeceğim.

14 yorum:

  1. bu pek zarif kardan adamın bulunduğu kareye ışınlanmak isterken benim de bahçemde kar bastırdı.. belki bu akşam bir şık adam da benim bahçeme gelir.. Kışı sadece kar yağınca seviyorum sanırım :)

    YanıtlaSil
  2. turuncu gezegen, benim için de durum aynı. kış, kar yağarken güzel. yoksa soğukla hiç aram yok! kardan adam yapmayı hiç becerememişimdir bu arada. zor bir iş hakikaten.
    umarım senin bahçene de gelir:)

    YanıtlaSil
  3. demek çocukluğumuzun şişko, göbekli, babacan kardan adamları da yok artık:) ben yine de tercihimi havuç burun ve kömür düğmeden yana kullanıyorum:)

    YanıtlaSil
  4. evet, bu modern zamanların kardan adamı. Sıfır beden!
    Ya da beceriksizlerin kardan adamı, çaktırma;)

    YanıtlaSil
  5. aa bu sayfaya da kar yağıyor, süper!:)
    ya gerçekten bu kardan adam fazla modern olmuş. bir sonraki adım da sıfır beden noel baba olacak herhalde!

    YanıtlaSil
  6. muallacım, klasik kardan adama bir yorum katalım istedik, bir giacometti yorumu:)

    YanıtlaSil
  7. çok şeker olmuş alkımcım:) "çabasız şıklık" konusunda da başarılı olmuş bu arkadaş. Bu akımın öncüsü fransızlar da böyle sıfır beden oluyor biliyorsun. Hem patates kızartması ve kruasan yerken yapıyorlar bunu- bak bu da ayrı bir yazı konusu olur. (istek alıyor muydun?;-))

    YanıtlaSil
  8. patates kızartması, kruasan ve krep! adım başı krep satılıyor sokaklarda. evet, bu da ayrı bir yazı konusu! senden istek almayacağım da kimden alacağım:)
    bu arada benim emeğim yok bu kardan adamda. tamamen clezio'nun süprizi! ben o sırada göl kenarında yürüyüş yapıp kazların fotosunu çekmekle meşguldüm. özlemişim sanırım kar yağışını...

    YanıtlaSil
  9. Tekrar merhaba, Nezleli Kargadan zıplayıp buraya geldim ki kardan adam buraya da gelmiş. Zamane modasına uyup incelmiş, burun hokka gibi, harika. "Little black bere"si çok hoş.
    Kardan adamı yapanın yaratıcılığını tebrik ederim. Standart dışı düşünmek bu olsa gerek. Pek de becereksiz diyemezsin bence yapana, sanki bunu dengede tutmak daha zor gibi.

    YanıtlaSil
  10. Ben de zıplayıverdim!
    Evet, sanırım haksızlık ettim Clezio'ya. Epey uğraşmış. Dengede tutmak zor doğru, zaten pek dengede tutamadık:)

    YanıtlaSil
  11. Bayağı uzun boyluymuş maşaallah. :)

    YanıtlaSil
  12. little black bere'ye günlerce gülesim var :)

    YanıtlaSil
  13. gülme, kardan adam modasında klasik bir parçadır:)

    YanıtlaSil